/

Publiceringsdatum:

Ett av Sveriges största vattenprojekt avslutas
med utomhusutställning av prisbelönt fotograf

Bildkollage från utställning

Bildkollage från utställning

Efter snart sju års arbete med att förbättra vattenmiljön i och runt Mälaren går EU-projektet LIFE IP Rich Waters mot sitt slut. För att ge exempel på resultat från de sju åren presenterar projektet nu en utomhusutställning med bilder av naturfotografen Johan Hammar.

Fotoutställningen ”Krafttag för bättre vatten” skildrar i ord och bild skildrar det konkreta arbete som har gjorts inom projektet. Utställningen invigdes i Nyköping den 8 april och kommer nu att visas i Västerås mellan 3 maj och 19 juni. Därefter fortsätter turnén till Stockholm, Örebro och Uppsala.

Det har varit väldigt spännande att följa projektet LIFE IP Rich Waters på nära håll och fotografera några av alla åtgärder som genomförts. Engagemanget för våra vatten hos markägare, organisationer och myndigheter är fantastiskt att se och inger hopp. Min förhoppning är att utomhusutställningen ska förmedla det och inspirera till fortsatt arbete med att förbättra våra vatten, säger Johan Hammar.

Johan Hammar har stor erfarenhet av att fotografera vatten och har under flera år dokumenterat svenska sötvatten från norr till söder. Både från luften och under ytan. Johan har givit ut boken Sötvatten – en värld av liv och blev 2019 utsedd till Årets naturfotograf av Naturvårdsverket. Drivkraften är berättandet och att skapa bilder. Johan Hammar kommer även att hålla en föreläsning på varje ort där utställningen visas.

Mer info

Nyheter Fotoutställningen Krafttag för bättre vatten - LIFE IP Rich Waters Länk till annan webbplats.

Kontakt