/

Om webbplatsen

Vattenmyndigheternas webbplats ska hjälpa dig som besökare att hitta information om vad vattenmyndigheterna gör, läsa nyheter, publikationer och anmäla dig till kalenderaktiviteter.

Tillgänglighet

Vattenmyndigheternas webbplats anpassar sig för att fungera bra oavsett om du besöker webbplatsen med din mobil, surfplatta eller dator. Webbplatsen kan se olika ut i olika webbläsare innehållet är det samma.

Vi jobbar ständigt med att göra webbplatsen mer tillgänglig.

Talande webb

Genom Talande Webb kan du få text uppläst och visuellt markerad.

Om du aktiverar talande webb öppnas ett verktygsfält som gör att du kan peka och få menyer och innehåll uppläst samtidigt som du får en visuell återkoppling.

De viktigaste funktionerna du kan göra med lyssnafunktionen:

  • Peka på texten och lyssna – skumläsa och navigera
  • Läsa html, pdf, word och flash
  • Använda textremsa, förstora och ändra färg på texten
  • Göra egna inställningar av läshastigheten
  • Spara till mp3 för att repetera informationen senare

Vill du avaktivera Talande Webb Plus klickar du på aktiveringslänken igen eller så klickar du på stängningskrysset i verktygsfältet.

Dokument på webbplatsen

På webbplatsen finns länkar till dokument i olika filformat. För att kunna ta del av dem behövs ofta ett program till utöver din webbläsare. För pdf-dokument kan du använda gratisprogrammet Adobe Reader.

Hämta Adobe Reader hos Adobe Länk till annan webbplats.

Juridisk information

Offentlighetsprincipen

Vattenmyndigheterna är, genom respektive länsstyrelse, statliga myndigheter. Detta innebär att meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar, som kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen.

Användning av material, upphovsrätt

Vattenmyndigheternas webbplats innehåller texter, kartor, bilder och illustrationer som är upphovsrättsskyddade och får inte användas utan tillstånd. Detsamma gäller vattenmyndigheternas logotyp.

Kontakt