/

Publiceringsdatum:

Återrapporteringen - nu börjar arbetet

I landet pågår en betydande insats för att förbättra vattenkvaliteten, vilket är centralt för vattenförvaltningen. Enkäten som skickades ut i slutet av 2023 har besvarats av samtliga länsstyrelser och centrala myndigheter, de två regionerna och 250 kommuner.

Vi ser det som positivt att vi har fått så många svar, vilket visar på en stark vilja att ta itu med problemen. Nu är det av yttersta vikt att fastställa vilket stöd och eventuella anpassningar som behövs för att uppnå 'God status' senast år 2027," kommenterar Matilda Valman, vattenförvaltare vid Vattenmyndigheten Södra Östersjön.

För närvarande arbetar de fem vattendistrikten intensivt med att sammanställa svar till alla berörda parter. Centrala myndigheter kommer att få svar senast den 30 april, medan länen får sina senast den 31 maj och kommunerna senast den 30 juni. Arbetssätten skiftar mellan distrikten, vilket innebär att det inte garanteras att individuella skrivelser skickas till varje län och kommun inom respektive distrikt. Vissa distrikt väljer istället att sammanställa sina svar i en gemensam rapport till berörda län och kommuner.

Vi tackar alla som bidragit.

Kontakt