/

Publiceringsdatum:

Vill du jobba med vattenförvaltning? Sök jobb hos oss!

En av våra medarbetare på Bottenhavets vattendistrikt ska vara föräldraledig i höst och vi söker nu en ersättare för ett årslångt vikariat – kanske det är du?

Länsstyrelsen Västernorrland, som är vattenmyndighet för Bottenhavets vattendistrikt, söker nu en person som vattensamordnare till kansliet i Härnösand. Tjänsten är ett vikariat under en föräldraledighet och sträcker sig cirka 12 månader. Sista ansökningsdag är 30 april.

Till arbetsuppgifterna hör bland annat att:

  • delta i arbetet med att ta fram underlag för beslut om förvaltningsplan, miljökvalitetsnormer och åtgärdsprogram för vattendistriktet
  • samverka med myndigheter, kommuner och andra berörda i frågor rörande vattenförvaltning, både i Bottenhavets vattendistrikt och på nationell nivå
  • bidra i olika projekt och arbetsgrupper inom vattenmyndigheternas gemensamma arbete med att ständigt utveckla och förbättra svensk vattenförvaltning.

Vattenmyndigheten leder och samordnar arbetet för att uppnå god vattenkvalitet i distriktets sjöar, vattendrag, kust- och grundvatten. Arbetet är brett och spänner över flera kompetensområden. Vi söker nu dig med akademisk examen inom något av områdena samhällsvetenskap, naturvetenskap eller teknik, eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig. Meriterande är om du har utbildning inom flera av dessa områden. Utbildning i frågor om vatten och samhällets påverkan på vattenmiljön är också meriterande.

Läs mer om tjänsten och gör din ansökan här Länk till annan webbplats.

Kontakt