/

Publiceringsdatum:

Har du kompetens inom samhällsbyggnad och miljögifters påverkan på vattenmiljön?

Foto: Vattenmyndigheten i Bottenvikens vattendistrikt

Vattenmyndigheten i Bottenviken har ett uppdrag att samordna vattenförvaltningsarbetet inom vattendistriktet som omfattar två län, 28 kommuner och gränsöverskridande avrinningsområden mot Norge och Finland. Vi bereder underlag till vattendelegationens beslut om förvaltningsplaner, åtgärdsprogram och miljökvalitetsnormer, samt jobbar med övervakning av vatten. Sedan mars 2024 har Vattenmyndigheten även ett uppdrag att arbeta med kartläggning och riskbedömning av tillrinningsområden för dricksvatten.

Nu söker vi en vattensamordnare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Vi söker dig som vill arbeta med att ta fram underlag, utreda, planera och samverka med andra för en långsiktigt hållbar förvaltning av yt- och grundvatten, med särskilt fokus på urban markanvändning och miljögifters påverkan på vattenmiljön. Arbetet bedrivs i sexårscykler vilket ger stor variation i arbetet över tid.

Du kommer initialt att arbeta med att ta fram riktlinjer och metoder för att identifiera åtgärdsbehov, hantera risker och ge förslag till miljökvalitetsnormer inom områden som primärt rör samhällsbyggnad, urban markanvändning och miljögifters påverkan på vattenmiljön inklusive dagvatten och diffus belastning från t.ex. skogsbruk.

Ett annat viktigt fokusområde för dig kommer att vara samverkan inom distriktet, dels med våra lokala vattenråd, dels med länsstyrelser och kommuner i syfte att uppnå ett ökat genomförande av åtgärdsprogrammet för vatten.

Arbetet utförs i nära samarbete med länsstyrelserna inom distriktet och med de andra fyra vattenmyndigheterna i landet, i syfte att skapa en effektiv, ensad och integrerad vattenförvaltning. I alla våra uppdrag är det särskilt viktigt att kunna bygga och upprätthålla kontakter och skapa nätverk på olika plan och med olika perspektiv; allt från samarbeten på lokal och regional nivå till nationella nätverk och gränsöverskridande samarbete.

Tjänsten spänner över många olika sak- och kompetensområden och du har stora möjligheter att utvecklas och både bredda och fördjupa din kompetens hos oss. Vi har även goda möjligheter att anpassa inriktningen på dina arbetsuppgifter till dina erfarenheter, kunskaper och intresseområden.

Läs mer om tjänsten och sök senast den 23 april. Länk till annan webbplats.

Kontakt