/

Publiceringsdatum:

Gestaltad Livsmiljö-residens i Västmanland

Beläget vid Hedströmmens brusande vatten i nordvästra Västmanland ligger Residenset Livsnerv Karmansbo. Region Västmanland bjuder in konstnärer och andra gestaltande discipliner till residenset Livsnerv Karmansbo. Utlysningen är ett resultat av en myndighetssamverkan

Genom århundradena har vattnet här inte bara tämjts för att driva smedjor, kvarnar och generera elektricitet, utan det har även blivit en central livsnerv för Karmansbo. Platsens rika historia, från bildandet av ett smedjebruk på 1500-talet till dagens bevarade bruksmiljö, belyser vattnets roll som hjärtat i samhällets utveckling.

Sju personer

Nu har sju personer och experter från olika discipliner chans att delta i ett tio dagar långt projekt och bidra till något ovärderligt. Deltagarna kommer att utveckla egna projekt under vistelsen och presentera resultaten genom en publik AR-app, vilket kommer att fungera som ett digitalt arkiv och ge besökare nya perspektiv på Karmansbo bruksmiljö.

Residenset genomförs i samarbete med Länsstyrelsen i Västmanland, Västmanlands läns museum, Vattenmyndigheten i norra Östersjöns vattendistrikt, projektet LIFE IP Rich Waters, GRIP on LIFE IP, Västmanlands läns hemslöjdsförbund och projektet Kulturella kraftfält på landsbygden, som drivs av Region Örebro län i samarbete med Region Västmanland.

Kontakt