/

Publiceringsdatum:

Gestaltad Livsmiljö-residens i Västmanland

Residenset Livsnerv Karmansbo hyllar och betonar vattnets oskattbara värde i enlighet med vattendirektivet. Beläget vid Hedströmmens brusande vatten i nordvästra Västmanland, omfamnar detta unika område vattnets livgivande kraft och dess betydelse för människan.

Genom århundradena har vattnet här inte bara tämjts för att driva smedjor, kvarnar och generera elektricitet, utan det har även blivit en central livsnerv för Karmansbo. Platsens rika historia, från bildandet av ett smedjebruk på 1500-talet till dagens bevarade bruksmiljö, belyser vattnets roll som hjärtat i samhällets utveckling.

Sju personer

Nu har sju personer och experter från olika discipliner chans att delta i ett tio dagar långt projekt och bidra till något ovärderligt. Deltagarna kommer att utveckla egna projekt under vistelsen och presentera resultaten genom en publik AR-app, vilket kommer att fungera som ett digitalt arkiv och ge besökare nya perspektiv på Karmansbo bruksmiljö.

Residenset genomförs i samarbete med Länsstyrelsen i Västmanland, Västmanlands läns museum, Vattenmyndigheten i norra Östersjöns vattendistrikt, projektet LIFE IP Rich Waters, GRIP on LIFE IP, Västmanlands läns hemslöjdsförbund och projektet Kulturella kraftfält på landsbygden, som drivs av Region Örebro län i samarbete med Region Västmanland.

OPEN CALL: Gestaltad Livsmiljöresidens i Västmanland Länk till annan webbplats.

Kontakt