/
23 apr 2024 13.00 - 15.00

Från ord till handling - möte om kommunens roll i vattenförvaltningen

Att förvalta och förbättra våra vatten är en avgörande framtidsfråga, där olika myndigheter jobbar tillsammans för att säkra vattenkvaliteten för framtida generationer. Kommunen är en av de viktigaste aktörerna i detta arbete och spelar en avgörande roll.

Vattenmyndigheten Västerhavet bjuder därför in förtroendevalda i distriktets kommuner till informationsträffar om det arbete som görs i vårt vattendistrikt och om kommunens roll och möjligheter i arbetet för bättre vatten.

Vi kommer att prata om distriktets åtgärdsprogram, förvaltningsövergripande arbetssätt och kommunöverskridande samarbete.

För att främja samarbetet mellan närliggande kommuner så har vi delat upp distriktets kommuner i mindre mötesgrupper, baserat på geografisk placering och gemensamma intressen. Detta möte riktar sig främst till förtroendevalda i kommunledningarna samt presidierna för tekniska- och miljönämnderna i följande kommuner:

Bengtsfors
Dals-Ed
Färgelanda
Lysekil
Mellerud
Munkedal
Sotenäs
Strömstad
Tanum
Uddevalla
Vänersborg
Åmål
Årjäng

Om du tycker att det vore hjälpsamt för dig som förtroendevald, ta gärna med en sakkunnig från din kommun till mötet.

Vi vill helst att du deltar i det möte som du fått en inbjudan till, men om du inte kan delta vid detta datum, så finns möjligheten att delta när en annan mötesgrupp kallas till möte. Håll utkik på vår webbsida för nya datum!

Informationsmötet hålls i samarbete med Enningdalsälvens vattenråd. Samtliga vattenråd inom området är inbjudna.

VAR: Digitalt möte

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.






Kontakt