Publiceringsdatum:

Bottenhavets distrikt bjuder in till samrådsmöten

I samband med det pågående samrådet av Förvaltningsplan, Åtgärdsprogram och Miljökvalitetsnormer för vattenarbetet 2021–2027 anordnar vattenmyndigheten för Bottenhavets distrikt åtta digitala möten.

Från 1 november till 30 april håller de fem vattenmyndigheterna samråd om ”Förvaltningsplan, Åtgärdsprogram och Miljökvalitetsnormer för vattenarbetet 2021–2027”.

Länk till samrådsmaterialet

Under samrådstiden kommer vattenmyndigheterna att bjuda in till flera samrådsmöten. Den 10 och 11 februari 2021 kommer vi att hålla två nationella möten tillsammans med Havs- och vattenmyndigheten.

Bottenhavets vattendistrikt bjuder dessutom in till åtta egna möten enligt nedan. Vi börjar med ett övergripande möte om samrådsmaterialet 17 december. Därefter kommer fyra områdesvisa möten med länsstyrelse och kommuner inom respektive län. Dessa möten är dialogmöten kring åtgärderna och de utmaningar som finns i länet. Västerbotten delas upp i inland respektive kust och är med på dels Jämtlands möte, dels Västernorrlands.

Förutom dessa planerar vi även för tre tematiska möten i mars-april 2021, preliminärt kring miljögifter, areella näringar (skogs-/jordbruk) samt vattenförekomster inom de områden som hanteras i Nationella Planen (NAP) 2022–2024.

Det är möjligt att anmäla sig till de fem första samrådsmötena redan nu. Anmälningstiden går ut en vecka före respektive möte.

På grund av coronapandemin sker alla möten över Skype. Har du inte Skype installerat på datorn går det bra att ringa in till mötet eller gå in via en webblänk.

  • 17 december 2020: inledande informationsmöte

Syftet med mötet är att informera deltagarna om vad samrådet handlar om och hur man lämnar ett yttrande. Mötet är öppet för alla. Detta möte spelas in och läggs sedan ut på webben.

Länk till anmälanlänk till annan webbplats

  • 20 januari 2021: dialogmöte Gävleborg och Uppsala

Detta är ett dialogmöte som vänder sig främst till länsstyrelserna Gävleborg och Uppsala och de kommuner som ingår i vattendistriktet: Bollnäs, Gävle, Hofors, Hudiksvall. Ljusdal, Nordanstig, Ockelbo, Ovanåker, Sandviken, Söderhamn, Tierp, Älvkarleby och Heby. Samt Havs- och vattenmyndigheten.

Länk till anmälanlänk till annan webbplats

  • 21 januari 2021: dialogmöte Dalarna och Västmanland

Detta är ett dialogmöte som vänder sig främst till länsstyrelserna Dalarna och Västmanland och kommuner som ingår i vattendistriktet: Sala, Avesta, Fagersta, Norberg, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Smedjebacken, Säter, Vansbro, Älvdalen.

Länk till anmälanlänk till annan webbplats

  • 3 februari 2021: dialogmöte Jämtland och Västerbotten (inland)

Detta är ett dialogmöte som vänder sig främst till länsstyrelserna Jämtland och Västerbotten och de kommuner som ingår i vattendistriktet (förutom Bjurholm och Nordmaling som bjuds in till samrådsmöte 4): Åre, Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund, Östersund, Åsele, Dorotea, Vilhelmina.

Länk till anmälanlänk till annan webbplats

  • 4 februari 2021: dialogmöte Västernorrland och Västerbotten (kust)

Detta är ett dialogmöte som vänder sig främst till länsstyrelserna Västernorrland och Västerbotten och kommuner som ingår i vattendistriktet: Ånge, Sollefteå, Timrå, Härnösand, Sundsvall, Örnsköldsvik, Kramfors, Nordmaling, Bjurholm (Åsele, Dorotea och Vilhelmina bjuds in till möte 3). Samt Havs- och vattenmyndigheten.

Länk till anmälanlänk till annan webbplats

Inbjudan och information om de tre tematiska mötena kommer senare.

Kontakt