/
30 sep 2024 09.30 - 16.00

Vattenrådens dag 2024

Hur ska vattenrådens roll i framtiden se ut? Och hur ska de finansieras? Det ska vi prata om på vattenrådens dag den 30 september. Anmäl dig redan nu för att säkra din plats.

Vattenmyndigheten Västerhavet och Havs- och vattenmyndigheten bjuder i år gemensamt in till Vattenrådens dag i Västerhavet. Temat för årets möte är lokala perspektiv och aktörssamarbete.

Det är på den lokala nivån som åtgärder för bättre vatten blir förverkligade och vi behöver öka aktörssamarbetet i svensk vattenförvaltning för att detta ska komma mer i fokus. Vattenråden har en unik och mycket viktig roll i vattenarbetet och de jobbar över kommungränserna. Det finns potential för att vattenråden skulle kunna spela en ännu större roll i vattenförvaltningen om de ges rätt förutsättningar och viljan finns, säger Björn Lagerdal, Vattensamordnare på Vattenmyndigheten.

Under vattenrådens dag i år kommer vi att diskutera hur vi ska gå till väga för att utveckla vattenförvaltningen. Det kommer att läggas särskilt mycket tid på att diskutera vattenrådens roll i framtiden.

Vi kan redan nu informera om att vi diskuterar en ny lösning för vattenrådens långsiktiga finansiering och vi siktar på att prata vidare tillsammans med er den 30 september, säger Björn Lagerdal.

VAR: Göteborg, Radison Blu hotell

KOSTNAD: Kostnadsfritt, lunch och fika ingår.

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 41 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 13 september klockan 00.00.


Kontakt