Nyhetsarkiv 

Avgränsare: 1 månad tillbakaTa bort avgränsare
Din sökning gav 6 träffar
 • Åtgärder för god vattenstatus ger resultat- fria vandringsvägar uppskattas av asparna

  2014-04-24

  Så här dags under våren tar sig en del av Mälarens aspar upp till den så kallade aspforsen i Fyrisån för att leka. Fiskvandringsvägarna i Fyrisån är ett bra exempel på en av de mest framgångsrika satsningarna i Sverige med syfte att förstärka populationen av en hotad fiskart.

 • Vattenrådsdagar i Bottenviken

  2014-04-14

  Vattenmyndigheten i Bottenvikens vattendistrikt och de båda länsstyrelserna i distriktet bjuder in vattenråd, vattenvårdsförbund, kommuner, vattenpolitiker och övriga intresserade organisationer till vattenrådsdagar 2014.

 • 5 miljoner till Södra Östersjöns vattendistrikt

  2014-04-14 Pressmeddelande:

  Länsstyrelserna i Kalmar, Blekinge, Skåne, Kronoberg, Jönköping, Östergötland och Gotland har tillsammans beviljats 5 miljoner från Havs- och vattenmyndigheten för projektet ”Kulturmiljö och vattenförvaltning i Södra Östersjöns vattendistrikt”.

 • Vattenrådens kväll på Gotland

  2014-03-31

  Tisdag 2 september planeras en kväll för vattenråden i Södra Östersjöns vattendistrikt. På agendan står diskussion och information om hur vattenråden kan hantera det samrådsmaterial som Vattenmyndigheten skickar ut på remiss den 1 november samt inspiration till verksamheter i vattenråden. Mer inform...

 • Nytt projekt kring samverkan för Mälaren

  Vy Mälaren
  2014-03-28

  För att kunna nå miljökvalitetsnormerna för vatten har ett tjugotal kommuner runt Mälaren startat projektet Mälaren – en sjö för miljoner.

 • Internationellt erkännande för VISS!

  Vy Mälaren
  2014-03-26

  VattenInformationsSystem Sverige (VISS) får lysande kritik av EU-kommissionen för sin bredd av information och inte minst för att informationen är tillgänglig för allmänheten.